Dynamic InfraFit Stúdió

blog

Ebben a blogban arra a kérdésre keressük a választ, amit legtöbbetek már első alkalommal feltesz nekünk:  Vajon az infra edzéssel mennyi idő alatt és hány kilót lehet lefogyni??

A kardió edzésekhez és gépekhez hasonlóan, amikor kimondjuk, hogy infra bicikli vagy futópad, mindenki azonnal a fogyásra asszociál. Pedig ennél sokkal összetettebb hatásról van szó ezeknek az alakformáló gépeknek az esetében.

Bármely kardió edzés legfőbb funkciója a szív megdolgoztatása, amellyel az egész testünkre jótékony hatást gyakorolhatunk. A kardió mozgásformákkal végzett tevékenységek erősítik a szívet és az érrendszert és az egyik legfontosabb és legnépszerűbb mellékhatásként csökkentik a test zsírtartalmát. Vagyis egy jelentős szerepet töltenek be a fogyáshoz vezető sokszor nem könnyű úton.  Nem mellékesen rendszeres és tudatos kardió edzéssel nagy mértékben növelhetjük állóképességünket is.

Az infra futópad és bicikli edzés esetében maga a kardió mozgás (biciklizés, gyaloglás, kocogás), az infra és a vákuum együttes hatásaként viszonylag gyors fogyást érhetük el. Azonban oda kell figyelnünk, hogy pulzusszámunkat mindig a megfelelő, zsírégető intervallumban tartsuk, amely leginkább életkor függő. Ennek kiszámítására megmutatunk egy egyszerű képletet. A maximális pulzusszám 220. Ennek a pulzusszámnak a 65-75 %-zsírégető tartomány.

Példaként számoljuk ki egy 35 éves vendégünk zsírégető pulzus tartományát. 220-35=185 vagyis 120-139 ütés/perc

Kezdőknél és nagyobb túlsúllyal rendelkezőknél az alsó tartományban a legcélravezetőbb elvégezni az edzést, míg az edzettebbeknél érdemes a felső tartományt alkalmazni.

Fontos szót ejtenünk arról is, hogy az infra edzések alkalmával egy normál edzéssel összehasonlítva a fokozott izzadás következtében jóval több víz távozik el a szervezetedből a beindított méregtelenítő folyamatok következtében.

Mindig figyelj oda, hogy visszapótold az elveszített vizet és sokat igyál edzés után és közben is. A folyadékszükséglet átlagos igénybevétel mellett is minimum napi 2-2,5 liter.

Ha türelmes vagy és eleinte fő célként azt tűzöd ki, hogy beindítod a szervezeted pozitív folyamatait (méregtelenítés, kalóriák égetése), akkor az alakod is szépen formálódni fog.:)

Temészetesen a táplálkozás megreformálása szintén elengedhetetlen a fogyás hatékonyságát illetően, de erről majd a következő blogukban fogunk beszámolni.

vissza a főoldalra...